• fangeskab
    Læs om Fangenskab

  • frihed
    Læs om HønseneI frihed

Her kan du læse om nogle af de høns, der er blevet reddet fra ægindustrien.Tilde

tilde-stor

Tilde tilbragte de første måneder af sit liv i et bur, hvor hun blev sat ind som helt lille kylling. Hun var dog så heldig at blive reddet i en alder af 5 måneder.


Fordi Tilde ikke havde været spærret inde så længe som mange af de andre høns, jeg har reddet, var hun og de andre i hendes bur endnu ikke begyndt at plukke fjerene af sig selv og hinanden. Tilde var derfor en af de få burhøns, der ikke så særlig medtaget ud, da hun kom hertil. Men selvom hun lignede en almindelig høne, var det alligevel tydeligt, at hun ikke var det. Hun var mærket af at have været spærret inde.


Hver dag havde hun oplevet, at hendes naturlige behov ikke blev opfyldt. F.eks. går der ikke mange dage, fra en kylling kommer ud af ægget, til den begynder at skrabe i jorden. Det ligger instinktivt i den, at det er noget, en kylling skal gøre. Men Tilde havde ikke kunnet skrabe i jorden. Hun havde jo levet i et bur af trådnet. Da hun blev reddet, tog det hende derfor et stykke tid at lære, hvordan man er en ”rigtig” høne.


I dag kan Tilde både skrabe i jorden, baske med vingerne og i det hele taget leve det gode hønseliv. Jeg håber inderligt, at vi en dag kommer dertil, hvor ingen høns skal starte deres liv på den måde, Tilde gjorde.

Hun var mærket af at have været spærret inde. Hver dag havde hun oplevet, at hendes naturlige behov ikke blev opfyldt. [...]

I dag kan Tilde både skrabe i jorden, baske med vingerne og i det hele taget leve det gode hønseliv.