• fangeskab
    Læs om Fangenskab

  • frihed
    Læs om HønseneI frihed

Her kan du læse om nogle af de høns, der er blevet reddet fra ægindustrien.Petra

petra-stor

Da Petra kom hertil efter at have tilbragt halvandet år som burhøne, havde hun et dårligt ben. Hun kunne ikke støtte på det og kunne derfor næsten ikke gå. Bare det at holde sig oprejst var en smertefuld kamp for hende.


Petras ben var formentlig blevet skadet, da hun som ung høne skulle sættes i bur. Noget tydede i hvert fald på, at hun havde levet med det dårlige ben længe. Jeg sørgede for, at hun fik den dyrlægehjælp, hun helt tydeligt havde brug for.Ingen høns i landbruget får dyrlægehjælp, fordi en hønes liv har så lidt værdi i produktionen, at det ikke kan betale sig. Kort tid efter dyrlægebesøget kunne Petra støtte på benet igen. Efter få uger kunne hun gå rundt i haven, og da hun havde været ude af buret i en måned, gik hun som om, hun aldrig havde haft problemer med benet.

At se Petra tage sit første skridt med to raske ben var stort. For ikke nok med, at hun endelig kunne bruge sit ben igen, så kunne hun også for første gang i sit liv bevæge sig rundt, uden at tremmerne fra et bur begrænsede hende.