• fangenskab
    Hønsene i industrien

  • frihed
    Hønsene hos Frie VingerHønsene hos Frie Vinger

Her kan du læse Linas oplevelser med nogle af de høns, der er blevet reddet fra ægindustrien.


Frie Vinger har reddet mere end 1500 høns gennem tiden, så der er nok af historier at dele ud af. For eksempel den om den lille hanekylling, der blev forvekslet med en hun og brugte et helt år i burægindustrien, før Frie Vinger reddede ham. Eller den om burhønen Petra, som er stjerne i en film, der nu findes på over 20 sprog ー bl.a. en sydkoreansk version. Der var også dengang, hønsene var med i Familien fra Bryggen på TV3, og under en valgkamp kom politiker Dan Jørgensen forbi for at hilse på hønsene.
Hannah

hannah-stor

Hannah blev reddet i sommeren 2013 og fik 3 gode år hos Frie Vinger. En af hendes første oplevelser uden for buret var at komme til dyrlæge. En anden høne havde nemlig angrebet hende meget voldsomt og givet hende et stort sår i hovedet, og en operation var nødvendig.


Dyrlægen mente, at Hannah trods sin fortid som burhøne var stærk nok til at klare operationen. Og dyrlægen havde ret. Hannah klarede operationen uden problemer.


Alt var spændende i Hannahs øjne, og hun havde en helt igennem sprudlende personlighed. Hun var nemlig ikke bare en sød og menneskeglad høne, hun var også enormt aktiv og nysgerrig. Hannah stod stort set aldrig stille, for der var altid et eller andet, hun skulle undersøge. Det kunne være en ny halmballe i hønsegården, en sommerfugl, der fløj hen over hendes hoved, eller lydene fra vilde fugle, der gemte sig inde i hækken.


Hver morgen løb hun bogstavelig talt ud af hønsehuset, klar til at tage hul på en ny dag fuld af oplevelser. Når man så Hannah løbe rundt og undersøge alt omkring sig, var det ikke til at forstå, at hun engang havde været spærret inde på så lidt plads, at hun ikke engang kunne strække sine vinger.


/Lina


I Frie Vinger arbejder vi for, at alle høns skal have et frit og godt liv. Du kan hjælpe høns som Hannah. Støt Frie Vingers arbejde lige her.