• fangeskab
    Læs om Fangenskab

  • frihed
    Læs om HønseneI frihed

Her kan du læse om nogle af de høns, der er blevet reddet fra ægindustrien.Lykke

lykke-stor

Før Lykke blev reddet, levede hun som burhøne. Hun levede i et lille bur af trådnet sammen med 9 andre høns, der var klemt sammen på så lidt plads, at de knap kunne strække deres vinger.


Sammen med titusindvis af andre høns var hun spærret inde i en vinduesløs produktionshal, hvor luften var tyk af støv, og stanken af ammoniak fra deres afføring rev i næsen. Her levede Lykke i over et år. Her stod hun, sov hun og spiste hun. Hun så aldrig dagens lys, mærkede aldrig græs under sine fødder og trak aldrig frisk luft ned i sine lunger. Som så mange andre høns i ægindustrien begyndte Lykke og de andre høns i buret at plukke fjerene af sig selv og hinanden i frustration over at leve under så unaturlige forhold. Det hele ændrede sig dog den dag, Lykke og alle de andre høns skulle slås ihjel, fordi de ikke lagde æg nok.


Det var på et hængende hår, at Lykke blev reddet.

Hun var nemlig blevet taget ud af buret og båret helt hen til aflivningsmaskinen.


Men landmanden tabte hende, så hun røg ned på jorden. Der lå hun skrækslagen og medtaget, mens hendes artsfæller blev slået ihjel få meter fra hende. Jeg stod et stykke derfra og læssede omhyggeligt høns i vores varevogn. Jeg skulle til at afsted, for jeg havde hentet alle de høns, som jeg havde fundet nye familier til. Men jeg fik øje på Lykke, der lå på jorden, og mit blik kunne ikke slippe hende. Jeg løb hen og samlede hende op, inden landmanden nåede at bøje sig ned efter hende.

Det blev Lykkes redning.