Om adoption af burhøns

adoption

Hvis du kunne tænke dig at give en burhøne et nyt og godt liv, anbefaler jeg, at du først og fremmest læser om, hvordan det foregår, de ofte stillede spørgsmål og pasningsvejledningen. Du finder materialet i menuen nedenfor. Når du har gjort det, skal du holde øje med Frie Vingers facebookside, hvor jeg laver et opslag med information, så snart der igen kan hentes høns til adoption.


Bemærk venligst at det er ægproducenterne, der bestemmer, hvornår jeg kan hente høns hos dem. Der kan derfor være længere perioder, hvor jeg ikke har mulighed for at hente høns, mens der i andre perioder kan være flere afhentninger inden for kort tid.


Tak for din forståelse!

Sådan foregår det

billede

Jeg henter høns hos burægproducenter flere gange om året. Så snart en ægproducent bekræfter, hvornår der kan hentes høns næste gang, går jeg i gang med at planlægge afhentningen. Når alt det praktiske er på plads, åbner jeg op for reservation af hønsene gennem Frie Vingers facebookside, hvor der også vil være information om afhentningstid- og –sted, osv.Jeg henter som regel mellem 100 og 200 høns per redning. Når dagen kommer, hvor hønsene kan hentes, lejer min mand og jeg en varevogn og fylder den op med transportkasser. Så kører vi afsted. Når vi ankommer hos burægproducenten, bliver hønsene taget ud af burene og sat forsigtigt ned i vores transportkasser. Så kører vi hjem med dem.


Når vi kommer hjem, bliver hønsene forsigtigt løftet ud af transportkasserne og sat ud i hønsehuset, som skal være deres midlertidige hjem. Vi giver dem nogle timer til at se de nye omgivelser an og til at spise og drikke. Så undersøger vi hver enkelt høne, så jeg får overblik over, hvor mange der har brug for dyrlægehjælp, inden de kan komme videre til deres nye familier. De høns, der ikke har brug for dyrlægehjælp, kan komme videre med det samme. De resterende høns kan komme videre, så snart dyrlægen har bekræftet, at de er klar til det.