Om adoption af burhøns

adoption

Hvis du kunne tænke dig at give en burhøne et nyt og godt liv, anbefaler jeg, at du først og fremmest læser om, hvordan det foregår, de ofte stillede spørgsmål og pasningsvejledningen. Du finder materialet i menuen nedenfor. Når du har gjort det, skal du holde øje med Frie Vingers facebookside, hvor jeg laver et opslag med information, så snart der igen kan hentes høns til adoption.


Bemærk venligst at det er ægproducenterne, der bestemmer, hvornår jeg kan hente høns hos dem. Der kan derfor være længere perioder, hvor jeg ikke har mulighed for at hente høns, mens der i andre perioder kan være flere afhentninger inden for kort tid.


Tak for din forståelse!

FAQ - Oftest stillede spørgsmål

Her finder du de oftest stillede spørgsmål. Klik på et spørgsmål for at læse svaret.

Hvordan kan jeg adoptere en burhøne?

For at kunne adoptere en burhøne skal du holde øje med Frie Vingers facebookside. Så snart en ægproducent bekræfter, hvornår der kan hentes høns næste gang, går jeg i gang med at planlægge afhentningen. Når alt det praktiske er på plads, åbner jeg op for reservation af hønsene gennem Frie Vingers facebookside, hvor der også vil være information om afhentningstid og –sted, osv. Reservation foregår efter først til mølle-princippet.

Hvornår kan jeg adoptere en burhøne?

Alle ægproducenter skifter deres høns ud efter ca. et år, hvor de ”gamle” høns bliver slået ihjel og erstattet med yngre høns. Det er, når ægproducenterne skifter deres høns ud, at vi kan hente høns hos dem. Hvis du vil adoptere en burhøne, skal du derfor være indstillet på, at der kan gå et stykke tid, før det bliver muligt at adoptere. Jeg vil gerne hente høns så ofte som muligt, men det er altid ægproducenterne, der beslutter, hvornår de vil af med deres høns.

Hvor kan jeg hente min adopterede burhøne?

Hønsene kan hentes hos min mand og mig i Odense. Det er også muligt at mødes med os på et opsamlingssted på Sjælland (typisk omkring Ringsted), hvor vi kører over med nogle af hønsene. Vi arbejder på også at få nogle faste opsamlingssteder i Jylland.

Hvad koster det at adoptere en burhøne?

Det koster 100 kr. pr. høne, som betales, når du henter hønsene. Pengene går til dyrlægehjælp, leje af varevogn, benzin, køb af transportkasser og til Frie Vingers arbejde for at informere om hønsenes forhold i landbruget. Du hjælper dermed både den heldige burhøne, som du adopterer, og hønsene i landbruget helt generelt.

Får burægproducenten penge for hønsene?

Nej. Pengene går til at hjælpe med at dække vores udgifter til dyrlægehjælp, leje af varevogn, benzin, køb af transportkasser og til Frie Vingers arbejde for at informere om hønsenes forhold i landbruget.

Hvor mange burhøns kan jeg adoptere?

Du kan som udgangspunkt adoptere mellem 2 og 10 høns. Hvis du ikke har høns i forvejen, anbefales det, at du adopterer mindst 3 høns for at få en passende flokstørrelse.


I nogle tilfælde vil det være muligt at få lov til at adoptere flere end 10 høns, f.eks. hvis du bor på en gård, eller hvis du har en stor have, som du vil lade hønsene gå frit i.

Kommer der ikke bare nye høns i burene?

Alle høns i den danske ægindustri bliver slået ihjel efter ca. et år og erstattet med yngre høns, der lægger flere æg. De høns, vi redder, er de udtjente burhøns, der ellers skulle have været slået ihjel. For de høns, der får en chance for at opleve det gode liv, som de ikke kendte til i buret, gør redningen en verden til forskel.


Der vil desværre komme nye høns i burene, så længe der efterspørges buræg. Det er derfor, vi i Frie Vinger arbejder hårdt for at informere om hønsenes forhold, så efterspørgslen på buræg vil falde, og der en dag ikke længere er nogen høns, der kommer i bure til at starte med.


Burhøneadoptioner har vist sig at være en rigtig god måde at informere om hønsenes forhold på. De burhøns, vi redder, er nemlig med til at gøre diskussionen om buræg og dyrevelfærd mere håndgribelig. Jeg har mødt mange mennesker, der er holdt op med at købe buræg, efter de har set en burhøne med deres egne øjne. De burhøns, som vi redder, er ambassadører for deres artsfæller i ægindustrien.

Hvordan holder man høns?

Selvom det er nemt at holde høns, skal man huske på, at de som alle andre dyr kræver pasning. De skal have mad og vand, et hønsehus og adgang til et passende udeareal, der skal gøres rent hos dem, de kan blive syge og få brug for dyrlægehjælp, osv. Man bør derfor ikke anskaffe sig høns, før man har sat sig grundigt ind i, hvad det kræver. Klik her for at se vores pasningsvejledning, der beskriver, hvad man skal være særligt opmærksom på, når man adopterer en burhøne.

Kan jeg støtte projektet uden at adoptere en burhøne?

Ja, du kan bidrage med en donation. Jeg sætter stor pris på ethvert bidrag, stort som småt – alt hjælper!