• frievinger
    Læs om Frie Vinger

  • lina
    Læs om Lina
billede

Om Frie Vinger

Animas redningstjeneste Frie Vinger er sat i verden for at give høns fra landbruget et nyt og godt liv og for at informere om de forhold, hønsene lever under i landbruget.Det gør vi ved at redde høns fra ægindustrien – primært burhøns, der ellers skulle have været slået ihjel – og finde nye og gode hjem til dem hos familier over hele landet. På den måde får de dyr, vi redder, en chance til. De får mulighed for at opleve, hvad det vil sige at være en høne. De får mulighed for at skrabe i jorden, finde orme og insekter, støvbade og i det hele taget gøre alle de ting, de ikke kunne, da de levede som burhøns.


Et indblik i ægindustrien

De dyr, vi redder, bliver ambassadører for deres artsfæller i landbruget. De gør det muligt for folk at sætte ansigt på de millioner af høns, der lever og dør i landbruget.


Dermed bliver dyrevelfærdsdebatten mere personlig og mere vedkommende. Det kan nemlig være svært at forholde sig til, at der lever flere millioner høns i ægindustrien alene her i Danmark. For de fleste mennesker er dyrene i landbruget nogle nærmest abstrakte størrelser, som man aldrig ser, og som man derfor har svært ved at forholde sig til. Det er de høns, vi redder, med til at lave om på. Det, vi gør, er derfor både med til at redde nogle konkrete individer og til at sætte fokus på hønsenes forhold i landbruget.