• frievinger
    Læs om Frie Vinger

  • lina
    Mød Lina
billede

Frie Vinger

Animas redningstjeneste Frie Vinger er sat i verden for at give høns fra landbruget et nyt og godt liv og for at informere om de forhold, høns og kyllinger lever under i industrien. Gennem Anima arbejder vi desuden aktivt for, at buræg og turbokyllinger skal være fortid i Danmark. Frie Vinger har eksisteret siden 2011.


Burhøns lever ca. 13 måneder i produktionen hvorefter de kasseres, fordi de ikke længere producerer nok æg, og det derfor kan det ikke betale sig at holde dem i live.


Men med lidt kærlig pleje og et trygt miljø kan de fleste af dem leve gode liv i mange flere år. Derfor redder Frie Vinger høns fra ægindustrien – primært burhøns, der ellers skulle have været slået ihjel – og finder nye og gode hjem til dem hos familier over hele landet. På den måde får de dyr, vi redder, en chance til. De får mulighed for at opleve, hvad det vil sige at være en høne. De får mulighed for at skrabe i jorden, finde orme og insekter, støvbade og i det hele taget gøre alle de ting, de ikke kunne, da de var fanget i produktionen.


Hønsene giver et indblik i ægindustrien

De dyr, vi redder, bliver ambassadører for deres artsfæller i landbruget. De gør det muligt for folk at sætte ansigt på de millioner af høns, der lever og dør i industrien hvert eneste år.


Dermed bliver dyrevelfærdsdebatten mere personlig og mere vedkommende. Det kan nemlig være svært at forholde sig til, at der lever flere millioner høns i ægindustrien bare her i Danmark. For mange mennesker er dyrene i landbruget nogle abstrakte størrelser, som man aldrig ser, og som man derfor har svært ved at forholde sig til. Det er de høns, som reddes, med til at lave om på. Vores arbejde er derfor både med til at redde nogle konkrete individer og til at sætte fokus på især hønsenes forhold i landbruget generelt.


Fakta om Frie Vinger

  • Lina Lind Christensen og hendes mand har drevet redningstjenesten Frie Vinger siden 2011.
  • Gennem tiden har Frie Vinger reddet mere end 1500 høns fra aflivning i industrien ー primært burhøns.
  • Hønsene bortadopteres til interesserede borgere, som ønsker at hjælpe hønsene og give dem et godt liv.
  • Frie Vingers har informeret tusindvis af mennesker om høns og kyllingers forhold i landbruget.